Castigatorul....defapt castigatorii

miercuri, 29 februarie 2012

| | | 5 comentarii
Dragi prieteni,
Uite asa se incheie al doilea concurs organizat de blogul meu. Am avut de luat decizii foarte complexe, si am ezitat intre doua compuneri. Dar pana la urma, fiind intr-o pasa mai buna azi, din cauza ca maine este martisorul, m-am decis sa nu mai tot aleg si sa premiez......2 AVENTURI DISTOPICE! Asa ca, dupa indelungi dezbateri, castigatorii sunt:
                                                                LORENA MUSCAI 
SI...
PARASCHIV LAURENTIU
Felicitari celor doi scriitori! Ma bucur mult pentru voi. Cei care nu ati castigat, nu disperati! Voi mai face concursuri, cu teme mai usoare. Va multumesc tuturor celor care ati dat "Follow", asta ma aduce cu un pas mai aproape de sponsorizare, si implicit de mai multe concursuri! Ma bucur ca ati pledat cauza cu multa convingere!
Castgatorii, va rog sa-mi trimiteti un mail cu adresa si cu cartea pe care o doriti!
Va rog pe toti cei care ati participat sa va dati sau nu acceptul printr-un comentariu daca sunteti de acord sa trimit compunerile asocieatiei Rosia Montana. Cine stie, poate fi un pas spre viitorul vostru de scriitori.
Va multumesc mult si va doresc o seara placuta, o primavara frumoasa si spor la citit!
Iata compunerile castigatoare:
Lorena:
"Am mai aruncat o privire în jurul meu. Munţii ce mă înconjurau păreau ninşi de cea mai fină zăpadă. Dar e vară. Iunie mai exact. Iar marea albă nu e deloc alcătuită din cristale de apă. Adevărul e că nu am văzut niciodată neaua, dar...

Totul e sterp. Fără viaţă, fără nimic viu. Pentru mine, albul înseamnă moarte. Nu puritate, nu castitate, nu lumină, nimic. Doar moarte. Vid. Zero. Alb înseamnă Roşia Montană.. Nimic nu colorează împrejurimile, doar câteva case dărăpănate şi şterse, doar râul Roşia ce continuă să străbată comuna, asemeni unui pârâiaş de sânge pe un braţ tăiat.

Doar moarte. Boală şi... nimic.

Culmile munţilor taie văzduhul înnorat.  E atât de alb, încât îmi crează disconfort, iar ochelarii mei cu dioptrii de 5 încep să nu mai facă faţă.

Mama îmi spunea că înainte totul era verde. Nu îmi pot imagina aceste locuri verzi, împădurite, cu cel mai pur aer şi păsări cântând, animale mişunând prin tufişuri. Din loc în loc e câte un trunchi de capac uscatd sau cadavrul vreunui animal rătăcit. Este o linişte mormântală, spartă doar de susurul zgomotos al râului.

Am închis ochii şi am inpirat profund, dar imediat am început din nou să tuşesc. Aerul părea îmbâcsit şi încărcat, ca de obicei, ajutându-mi boala să avanseze. Nu a fost cea mai bună zi pentru a-mi uita inhalatorul acasă dar... nu voiam să fac o plimbare lungă. 
 
Studiasem locurile acestea de când mă ştiam. Erau mereu la fel, fără nici o schimbare de pe o zi pe alta, de la un an la altul. Poate doar albul părea mai alb, dacă aşa ceva e posibil, aerul mai încărcat, oamenii mai trişti, iar totul pare ma bolnav.

Căteodată vreau să blestem locul acesta, pământul strămoşilor mei, închisoarea mea. Însă fiecare îşi are cuşca proprie. În timp ce unii erau prinşi într-un oraş mare şi aglomerat, dar pe departe cu aer mai curat, în ciuda maşinilor, alţii se chinuiau să supraviaţuiască prin teritoriile propice ale Africii. Dar asta a fost cu ani în urmă, înainte de...

Dar pentru noi, totul a început cu acea blestemată de zi. După ani întregi de criză, în timp ce tot restul ţărilor reuşeau să se repună pe picioare după criza financiară a începutului de secol, în disperarea lor, românii auredeschis minele de la Roşia Montană. Dreptul de ştanţă ne-a băgat la propriu până la gât în nămol, căci eram deja pe punctul de a ne dezintegra total din cauza datoriilor. Marile ţări europene începuseră să îşi pună problema unei ţări suverane care să ne rezolve problema, dar cum independenţa a fost mult prea importantă, am recurs la metoda aceasta.

Cu toate că la prima vedere, dreptul a fost obţinut la un preţ de nimic, pentru acea perioadă şi datoriile ţări, rezultând într-o afacere foarte bună, dar asta a accelerat redeschiderea minelor.

Clasa mijlocie a unei ţări ridică sau coboară economia acesteia. Toată lumea credea că se vor întâmpla mari minuni, că vor avea locuri de muncă, că vor ieşi din criză. Aşa s-a întâmplat.

Doi ani mai târziu, după o muncă de zi şi noapte, la propriu, România a reuşit să scoată ceea ce se credea a fi jumătate din aurul aflat în mine. Datoriile fuseseră plătite destul de repede, iar alte industri începeau încet încet să dea roade, deşi păreau nefuncţionale comparativ cu profitul adus de minele din zonă. Lăcomia oamenilor a întrecut orice măsură, astfel că au încercat să grăbească procesul şi aşa mult prea rapid. Însă în goana lor după bani, au uitat un mic mare amănunt mai important decât orice: cianura folosită pentru extragerea minereurilor.

În decursul celor câţiva ani în care pământurile au fost secate de preţioasele sale metale, întreaga natură de la suprafaţă a murit. Împrejurimile au devenin sterpe, totul a dispărut, iar pământul a căpătat o naunţă albicioasă. Uzul mare de cianură a dus la întroducerea acestuia în pânza freatică. La acea vreme, aceasta a fost piesa de domino ce a picat prima şi a continuat cu toate celelalte de pe restul planetei. Întreaga lume era într-o încordare continuă, datorită
crizei, conflictelor, aşa numita reuşită a României şi un posibil război ce stătea să izbucnească prin Orientul Mijlociu.

Poluarea la un asemenea grad al apei planetare a fost cu adevărat ultima picătură, iar în mai puţin de o lună, conflictele dintre ţări a luat o mai mare amploare. Într-un timp mult prea scurt, totul putea fi numit Al Treilea Război Mondial.

Muncitorii din mină au fost obligaţi să plece pe front, abandonând totul. Au lăsat totul în locul în care se aflau înainte de plecare. Un atac neaşteptat asupra comunei, mai exact asupra depozitelor, a dus la un surplus şi mai mare al cianurii asupra împrejurimilor. Puţinele plante şi animale ce reuşiseră să supravieţuiască au dispărut înainte chiar de a termina oamenii nimicirea reciprocă.

După câteva luni, puţinele veşti ce se găseau prin ziare anunţau distrugerea completă a planetei. Armele nucleare erau lansate atât de repede încât nu a rămas aproape nimic neatins. Ne întorceam în epoca de piatră mai repede decât ar fi făcut-o orice maşină a timpului.

Acum, la abia un an după potolirea luptelor, suntem ca nişte animale de casă uitate în sălbăticie. Întreaga lume e dezorientată. Nimeni nu reuşeşte să impună o ordine. Câteodată pare că toţi au renunţat să mai încerce.

Râul Roşia are culoarea sângelui datorită predominanţei fierului. Lacurile ce se găseau în zonă au secat de mult. Nu mai e nimic. Nici apă, nici viaţă. Din când în când, primim ceva provizii de mâncare şi apă îmbuteliată dinafară, de peste munţi. Suntem izolaţi de restul lumii. Nimeni nu ştie ce e dincolo de înalturile albe. Poate tot moarte, dar sub altă formă.

Am crescut în Roşia Montană o dată cu poluarea. Corpul meu e obişnuit să facă faţă la doze foarte mici de cianura, dar asta nu îl face invincibil. La ultimul control, în urmă cu 3 ani, sufeream de astm, hipersensibilitate şi miopie. Încă o fac. Ce boli s-au mai adunat în organismul meu de 10 ani, nu pot spune, dar aş prefera să nu aflu. Să ştiu că sunt condamnată la moarte e un lucru, dar să-mi fie spus cu voce tare e o concretizare în cel mai inuman mod posibil. Ştiu că nu am nici o şansă. Totul mi-o dovedeşte: împrejurimile, tusea, viaţa fragilă a mamei mele ce stă pe patul de moarte, acasă, aşteptându-şi de câteva zile ultima suflare după o luptă inutilă cu cancerul.

Tot ce vreau e să închid ochii şi să mă întorc înapoi, când totul este verde. Tot ce ştiu e că nu e acea culoare spălăcită ca a capotului ce atârnă de uşa gălbuie de la intrare, ci una plină de viaţă şi speranţă. O culoare ştearsă de cianură, de lăcomia oamenilor, de falsa ideea că scopul scuză mijloacele...

Aerul se îngreunează tot mai mult. Simt cum căile mi se blochează, iar eu nu mai pot să respir. Pământul aspru îmi zgârie genunchii, dar eu mă sting încet, zvârvolindu-mă pe e un loc ce ascundea cândva mii de bogăţii. La ce folos când eu mor privind deşertul alb?"

Laurentiu:
"Draga Jurnalule, 


   Tu esti singurul care ai ramas neschimbat. Dupa 30 de ani in care trupul meu a fost inghetat, iar sufletul captiv intr-o cutie de plumb, totul e diferit. Doctorul Klein, pe care l-am vazut ultima oara inainte de a sta in crimogenie, s-a indreptat astazi spre mine, mai batran, cu pielea zbarcita si parul alb, si mi-a explicat totul, cum resursele din Rosia Montana au fost folosite si aproape toata Romania s-a transformat intr-o tara fascinanta.
   Azi, cand m-am trezit, abia asteptam sa ies afara din spital si sa miros aerul proaspat – si cald -, sa imi vad parintii si fratele care mi-au promis acum multi ani ca ma vor astepta aici. Am iesit afara in fuga, plangand, dar nu de bucurie, cum as fi vrut, ci de tristete. In locul familiei mele statea un barbat matur: fratele meu. Nu semana deloc cu copilasul pe care l-am lasat in urma acum 30 de ani. Dar i-as fi putut recunoaste oriunde ochii aceia albastri. Mi-a spus ca …, ca …
   …parintii nostri nu mai sunt, dar crede-ma Jurnalule, nu am puterea sa vorbesc despre ei acum!
   Vreau sa iti povestesc cum arata lumea mea acum. Fiecare oras e separat de un altul, e acoperit si ferit de tot ceea ce ii poate face rau. E inchis sub o cupola mare, de sticla cu pori minusculi prin care intra aerul de afara, purificat. E o sticla transparenta si curata prin care poti vedea cerul de un azuriu orbitor. Noaptea, sticla se inchide la culoare si nu mai lasa lumina sa patrunda afara pentru a evita poluarea luminoasa. Cum se crapa de ziua, sticla devine iar transparenta si, pe langa porii care absorb aerul, prezinta si niste pete invizibile care transforma lumina soarelui si vantul in energia electrica pe care noi o folosim zi de zi. Era sa uit: tot acest dom e acoperit de o pelicula protectoare impotriva apei, in caz ca ploua.
   Si sa te uiti in jos! In locul drumurilor prafuite din trecut au aparut niste placi mari, albe ca marmura pe toata suprafata orasului. Si drumurile sunt delimitate de niste benzi de sticla luminoasa cu un camp magnetic uluitor care ajuta masinile sa se deplaseze singure. Imi plac foarte mult masinile. Nu se aseamana deloc cu cele vechi. Doar apesi pe locul in care doresti sa mergi de pe harta ce iti apare pe parbriz atunci cand te urci in masina. Fara volan, fara roti. O sfera plutitoare, pe jumatate din sticla, care poate strabate orasul in mai putin de 10 minute. Si nu mai vorbesc de ceea ce e inauntru …
   Am ramas mut de uimire cand am vazut locuintele oamenilor. Blocuri inalte, vopsite alb si cu terase luxuriante pline de plante verzi, care se misca singure, astfel incat soarele sa lumineze ferestrele, si implicit camerele.
   Fratele meu mi-a spus ca asa e peste tot:cupole uriase din sticla, avand in centru o gradina mare plina cu plante si la “granite”, blocurile noastre rotitoare. O sa iti mai povestesc si maine ceea ce mai vad, dar acum vreau sa vad aeroportul care, din cate am auzit, e o cladire uriasa acoperita de iarba si plina de avioane ce functioneaza pe baza de apa.

Cu drag, 
Robert"


O zi pisiceasca

marți, 28 februarie 2012

| | | 0 comentarii
Oricat de mult as uri eu martea, nu ma pot opri sa o nu o venerez pe aceasta. Pe langa faptul ca admin a pus un fragment din "Orasul de sticla" (care tocmai l-am recitit si inca sunt in soc...), ia priviti ce carte tocmai a primit o descriere...Miau! (asta poate insemna si Yuppy!?)

"RĂPIREA – Cartea a doua din seria Cele nouă vieţi ale lui Chloe King de LIZ BRASWELL alias CELIA THOMSON

E tânără, veselă, fermecătoare. Ca orice fată, merge la şcoală, are prieteni, se distrează, se îndrăgosteşte (şi nu de unul, ci de doi băieţi!). Numai că ea este capabilă şi să se caţere pe clădiri, să sară de pe un acoperiş pe altul, să vadă în întuneric. Are şi gheare! Da, Chloe se poate lăuda cu toate instinctele şi abilităţile unei pisici. Iar asta o face, într-adevăr, unică.
Faptul că este descendenta unei mitice rase de feline şi că rolul ei în viitor va fi acela de a-şi salva şi proteja semenii o transformă în ţinta principală a celor din Ordinul A Zecea Lamă. Lupta ei pentru  a-şi apăra specia nu este uşoară, mergând până la sacrificiul suprem. Dar asta nu înseamnă sfârşitul. Ca orice pisică, ea are nouă vieţi. Până acum a pierdut două, dar au mai rămas suficiente pentru a-şi îndeplini menirea de Unificatoare.
Planuri malefice, suspans, poveşti de iubire, incursiuni tulburătoare în mitologia egipteană, fantezie – totul adunat într-o carte incitantă, care nu trebuie ratată.

„Fanii tinerilor eroi înzestraţi cu puteri magice vor deveni dependenţi de combinaţia de acţiune, romance, fantasy şi umor… Ideile ingenioase ale autoarei şi elementele de mitologie egipteană garantează succesul seriei.” –  Erin Darr, KLIATT

Date tehnice:  Traducere din limba engleză de Adrian Deliu, format: 13 x 20 cm, coperta cartonata, 288 pagini, preţ: 34,90 lei"

Si sa nu iti vina sa torci de placere?
Nu uitati: Maine este ultima zi de inscriere in concurs!!!

Povesti de week-end...

duminică, 26 februarie 2012

| | | 2 comentarii
Da, a fost o saptamana cam aglomerata, e greu sa inveti la geografie si la istorie pentru teste, sa faci mate si romana pentru examene, dar pana la urma cred ca a meritat efortul, pentru ca am luat note mari. So, ce se mai intampla prin lumea cartilor si pe la mine prin biblioteca...
1. A aparut link-ul de precomanda "Nascuta la miezul noptii". Pentru a precomanda, dati click AICI. Cartea e disponibila la pretul de 29.93 lei, pretul de lista (de librarie) fiind 39.90 lei. Eu chiar vreau sa citesc cartea asta, e foarte draguta dupa fragment...Nu stiu inca o data de aparitie dar o sa-l  bat la cap pe admin. Nu uitati ca pentru precomanzi transportul este gratuit!
2. Vestea cea mai buna, care a venit de dragobete. Sunt atat de fericita si vreau un fragment ca sa fiu in extaz. Have a look...
"Seria Instrumente mortale de Cassandra Clare, autorul anului 2011 pe Goodreads, continuă să-i fascineze pe cititorii de urban fantasy cu cel de-al treilea şi mult aşteptatul volum, ORAŞUL DE STICLĂ!
Ameninţaţi de haosul unui război, vânătorii de umbre trebuie să se hotărască dacă vor lupta alături de vampiri, vârcolaci şi celelalte creaturi din Lumea de Jos, sau împotriva lor? Între timp, Jace şi Clary au şi ei de luat o decizie dificilă: să dea sau nu curs iubirii care-i leagă, deşi ştiu prea bine că este o iubire interzisă?
Pentru a-i salva viaţa mamei sale, Clary trebuie să plece în Oraşul de Sticlă, locul de origine al vânătorilor de umbre – chiar dacă asta înseamnă să încalce Legea şi să rişte moartea. Mai grav este că Jace se opune acestui plan, iar Simon este aruncat în închisoare de către vânătorii de umbre, care îşi au bănuielile lor cu privire la acest vampir imun la lumina soarelui. Din fericire, Clary îşi găseşte un aliat – în persoana misteriosului Sebastian, care nutreşte o stranie atracţie faţă de ea. Valentine îşi adună în acest timp o armată de demoni, dar vor reuşi oare locuitorii din Lumea de Jos şi vânătorii de umbre să uite de vrajba dintre ei şi să-şi unească forţele pentru a o înfrânge? Va putea Clary să-şi folosească puterile pentru a-i ajuta să se salveze – indiferent de preţul pe care va trebui să-l plătească?
"Seria Instrumente mortale creează o lume de poveste în care aş fi încântată să trăiesc. Absolut minunată!” – Stephenie Meyer, autoarea seriei Amurg
„Stranie, întunecată şi sexy. Una dintre cărţile mele preferate.” – Holly Black
„Funky şi cool…una dintre cele mai reuşite saga post-Buffy. Un hit!” – Christopher Golden
Pentru a afla mai multe despre seriile Instrumente mortale şi Dispozitive infernale, vizitaţi www.mortalinstruments.com şi www.infernaldevices.com"
Ei, eu as spune "prea mult asteptatul volum" :) Ma bucur ca in sfarsit voi afla ce se mai intampla cu Clary (ei, defapt cu Jace...). Asteptam un link de precomanda...

3. Printul mecanic apare in librarii la data de 5 martie. Nu uitati sa pecomandati.

4. Am fost la CORA, din Cluj si am dat de un minunat targ de carte cu reduceri de 30% la toate titlurile. Mi-am luat "Draga John" de Nicholas Sparks (rao) si "Cronicile Martiene" de Ray Bradbury (Leda). Cel din urma autor apare pomenita in "Setea" de Carrie Jones (rao) pe care mi-am luat-o miercuri. Luni a venit si "Frenezia" de Francesca Lia Block (Corint Teens). Multe achizitii, huh. Setea si Frenezia le-am terminat deja, precum si Uratii, iar acum sunt la jumatate din Draga John (si imi place enorm). Azi mai dau o tura la targ :)


Apare, in sfarsit apare!

luni, 20 februarie 2012

| | | 3 comentarii
Ia ghiciti ce carte minunata tocmai a primit un link de precomanda??? :)))
Pretul cartii este de 33.38 lei la precomanda si 44.90 lei in librarii. Solutia ar fi ca mai bine sa o precomandati...asa cred.
Ei, nu stim inca o data de aparitie exacta, dar va fi curand... foarte curand! Azi mi-a venit si Frenezia! De-abea astept sa o citesc, desi e scurta...
Spor la "mancat carti",pentru ca avem de unde!
Click aici pentru precomanda: http://www.ledabooks.ro/Printul_mecanic/

Un ultim efort pentru colegii mei...

joi, 16 februarie 2012

| | | 1 comentarii
Sunt obosita, imi e frig desi e foarte cald in casa si am chef sa ascult GN'R pentru ca imi este dor de sentimentele care le transmite trupa asta frumoasa.... totusi pentru colegii mei, care sunt uneori enervanti, dar pot fi si de treaba fac un efort si scriu o mica recenzie la "Baltagul".... nu fiti uimiti, nu citesc doar carti fantasy! Mai am putin si pun in aplicare pagina cu carti vechi... cartile clasice sunt foarte frumoase, nu trebuie sa spunem din start ca "sunt demodate". Mie imi face placere sa citesc tot ce imi cade in mana. Va sfatuiesc sa faceti la fel. Si acum recenzia....
Pe mine m-a impresionat acest roman a lui Mihail Sadoveanu. In primul rand surprinde specificul nostru national, traditile si poporul nostru care "se indoaie dar nu se frange niciodata". Simplitatea oamenilor de la tara, credinta puternica in Cel de Sus, onoarea si taria de caracter a personajelor fac ca aceasta capodopera sa fie una dintre scrierile mele preferate din literatura romana.
Victoria Lipan e sotia unui oier, pe nume Nichifor Lipan. Oile lui dadeau cea mai buna branza, pentru ca asta era menirea lui: sa fie un cioban simplu, dar cu frica de Dumnezeu si o inima buna. In inceputul cartii ne intampina o atmosfera calma, un fel de liniste dinaintea furtunii. Victoria simte ca ceva este neinregula. Peisajul si ploaia ce avea sa vina o vestesc ca nu se insala. Sotul ei, plecat dupa oi si cu afaceri legate de stana, intarzie ingrijorator. Toamna, metaforica in aceasta ipostaza, strecoara o urma de frica in sufletul femeii. Cu un caracter dur ca o stanca, Victoria se pregateste pentru raul, care stie ca este inevitabil. Dupa indelungi rugaciuni, se hotaraste sa plece impreuna cu fiul ei sa-l caute pe Nichifor. La prima vedere pare aproape imposibil. Raspunsurile cunoscutilor par ca se invartesc in jurul unui cerc care nu ajuta cu nimic la gasirea sotului. Pare ca o veriga lipseste din lantul care ar trebui sa o conduca la tatal copiilor ei. Desi soarta ii pune in cale piedici nenumarate, Victoria Lipan, o femeie simpla, reuseste sa isi gaseasca sotul printr-o mentalitate titpic romaneasca: accea de a nu te da batut. Inca o data, Mihail Sadoveanu subliniaza faptul ca nu conteaza daca este femeie. Prin simplitate, rugaciune, neinduplecare si tarie, impreuna cu o dragoste pentru fiul si sotul ei, dar si cu gandul la fiica ce a ramas acasa, Victoria constitue un model pentru toate femeile din lume. Intr-un fel acest personaj imi aminteste de o ruda de a mea...
Un roman psihologic as spune, pentru ca ar trebui sa citim printre randuri si sa ne dam seama ca, pe langa o poveste extraordinara, "Baltagul" lui Mihail Sadoveanu este o parte din folclorul romanesc: o bucatica care aduce noi trasaturi mozaicului complex pe care il reprezentam. Va sfatuiesc cu draga inima sa cititi acest roman, e scurt, frumos si va aduce putina lumina in vremurile in care poporul nostru a decazut atat de tare.
Spor la citit va doresc! Ma duc repede sa ascult "Lost- Coldplay". Horea, numai tu esti de vina!

Specialitatea zilei...AV4

| | | 2 comentarii
Volumul patru dintr-o serie epica. Today: "Juramant de sange", Av4 prescurtat...
What they said:
"Pana unde va merge Rose ca sa-si tina juramantul?
Atacul recent de la Academie a fost cel mai violent din istoria scolii  sacrificand vieti de elevi moroi si dhampiri, profesori si gardieni. Ba, mai mult, strigoii au luat cu ei un numar de victime...
Dar pentru Rose una singura conteaza...Dimitri Belikov. Si este obligata acum sa aleaga: fie isi respecta juramantul vietii, acela de a o apara pe Lissa- cea mai buna prietena a ei si ultima supravietuitoare a neamului Dragomir-, fie sa renunte la Academie  si sa se aventureze in lume, vanandu-l pe barbatul iubit. Va trebui sa mearga pana la capatul pamantului ca sa-l gaseasca pe Dimitri si sa-si respecte juramantul pe care i l-a facut, implorata de el. Dar intrebarea este, atunci cand va sosi momentul, va mai vrea el sa fie izbavit? Iar Rose, va gasi ea taria de a-l ucide?"What I say: Acest volum este cel mai trist dintre cele sase, datorita evenimentelor recente petrecute la Academie. Am plans mult pe parcursul cartii, pentru ca povestea cere lacrimi si foile trebuie udate. Ca de obicei, descriere captivanta, personaje extrem de bine conturate, fir narativ fara intreruperi, ritm alert si captivant, poveste sfasietor de frumoasa. Pe departe o intriga condimentata serios! Acest volum ne aduce in scena o gramada de surprize, atat placute, cat si neplacute. Marca Richelle Mead, fara drama nu se poate! O frumoasa poveste de iubire, din care, va asigur, nu va veti lasa usor desprinsi. Dar sa trecem la o scurta recenzie...
Rose a lasat totul in urma. Toate credintele, promisiunile, indatoririle si prieteniile au fost zdruncinate cu ocazia ultimului atac de-al strigoilor la Academie, care s-a soldat cu multe pierderi. Insa cea mai importanta pierdere pentru tanara aproape-gardian este Dimitri, instructorul si iubitul interzis al fetei. In sfarsit, au gasit o cale prin care pot fi impreuna. Insa sansa aceasta le este luata cand Dimitri este transformat in strigoi. Cei doi si-au promis unul altuia ca, in cazul in care unul dintre ei va fi transformat, celalalt il va vana si il va ucide. Asadar, Rose se simte pusa intr-o noua ipostaza: cea de ucigasa de strigoi. Pentru a-si duce la indeplinire promisiunea facuta, ea trebuie sa paraseasca Academia, si implicit pe Lissa, stalpul ei de sustinere. Singura cu puterile ei, Rose se aventureaza pe cont propriu intr-o misiune ce pare aproape sinucigasa: aceea de a intra in barlogul strigoilor si de a-l ucide pe cel cu care vroia sa isi petreaca restul vietii. Insa pe parcursul drumului Rose are parte de mai multe aventuri neasteptate, la care nici nu viseaza. Drumul o poarta pana in Rusia, unde va intalnii alchimisti, un moroi caruia i se spune zmeu, familia lui Dimitri si chiar o utilizatoare a spiritului. Insa cu cat cautarea se apropie de final, cu atat mai mult sansele de izbanda ale fetei scad...si intrebarile acumulate in capul lui Rose nu contenesc sa apara. Va avea oare puterea sa actioneze cand va fi fata in fata cu cel ce a fost odata iubirea ei secreta? Si va reusi oare sa duca la bun sfarsit angajamentul pe care si l-a luat? Nu puteti afla decat citind cartea...
Inca un sfat: daca simtit ca nu mai putei citi, din cauza grijilor lui Rose, care sunt transmise indirect si voua, lasati carte pentru o jumatate de ora si faceti altceva. Nu va lasati prada cartii atat de tare!


Titlu: Juramant de sange-volumul patru din seria "Academia Vampirilor"
Titlu original: Blood Promise-a Vampire Academy novel
Autor: Richelle Mead
Anul aparitiei: 2009
Editura: Leda (imprint al grupului editorial Corint)
  
Din aceeasi serie:
 • Academia Vampirilor (vol.1)
 • Initierea (vol. 2)
 • Atingerea umbrei (vol.3)
 • Limitele spiritului (vol.5)
 • Sacrificiul final (vol.6)

Prima mea leapsa...

miercuri, 15 februarie 2012

| | | 4 comentarii
Deci, oficial am primit prima mea leapsa....si sunt foarte incantata! Sa vedem:

                                        5 persoane / lucruri care te scot din sarite (defapt 4...)
1.Orlando: E colegul meu inca din clasele mici, insa prejudecatile, nesimtirea si aroganta lui ma scot atat de tare din sarite incat as putea sa il dau cu capul de pereti toata ziua...si chiar am facut-o de cateva ori. In orice caz, cel mai enevant lucrul la acest baiat este acela ca se ia de persoane pe care nici macar nu le cunoaste, urand pe toata lumea din cauza complexelor sale...
2. Nerecunostinta: Poate suna ciudat, insa asta este lucrul care imi face sangele sa se urce la cap. E sentimentul ala stupid pe care il ai cand vezi ca tu ajuti sau faci ceva pentru o persoana si aceasta iti raspunde doar cu bataie de joc sau indiferenta. E greu sa te adaptezi intr-o astfel de situatie, insa este atat de des intalnita... Ma rog, chestii de acest gen fac lumea si ziua mea mai rea. Nu astept recunostinta, dar sa nu iti bati joc de mine e deajuns!
3. Prefacatoria: Pentru ca in zilele noastre este destul de des intalnita, prefacatoria ma deranjaza in mod expres. Daca nu poti sa fi tu, atunci ce ti-a mai ramas in viata asta cruda? Imi plac oamenii sinceri, care imi spun verde in fata ce au cu mine, nu merg si barfesc sau se prefac pe la colturi. Am intalnit un caz de acest gen care chiar mi-a lasat urme adanci... pentru ca era prietena mea buna... Acum nu mai stiu ce este... poate doar o situatie complicata de unde am invatat ceva.
4. Sentimentul de ura: Nu trebuie sa urasc nimic! Chiar daca ma scot din sarite toate lucrurile de mai sus, am invatat sa nu urasc. Ura este un sentiment josnic care, incetul cu incetul te distruge pe dinauntru, te lasa gol. Prima oara iti da impresia ca te descarci, urland cat te tine gura "Urasc aia si aia si aia!". Apoi iti dai seama ca, daca tu urasti totul, ce iti mai ramane?

                           5 persoane / lucruri care te calmeaza cand esti suparat / nervos
1. Muzica: Tot ce trebuie sa fac este sa imi bag castile in urechi, sa dau "Turn the page" de la Metallica la maxim si gata! Toate sentimentele mele dispar, si eu le imprumut pe cele ale melodiei. Imi place felul in care muzica se armonizeaza cu pulsul meu, cum ma face sa respir regulat si sa sper ca maine va fi mai bine. Muzica e cel mai bun leac!
2. Visele: Imi place ca am o imaginatie hiperactiva si ma pierd foarte usor in ganduri. E frumos sa patrunzi in propria ta lume si sa nu mai ti cont de nimic, de nimeni. Totul se scurge din tine, intr-o gaura neagra, tu te adancesti undeva unde nu exista timp, sentimente, persoane ci doar tu, cu gandurile si inima ta. Ce bine ca exista asemenea modalitati de evadare! Altfel, probabil ca as fi foarte trista...
3. Cititul: Categoric, asta este primul lucru la care apelez....e clar ca lumina zilei! In timp ce citesc, nu mai realizez nimic ce se intampla in jurul meu. Poate fi cutremur. tzunami, invazia lui Hitler, eu nu aud , nu vad si nu simt nimic inafara de povestea in care sunt adancita. Imi place felul cum literele se estompeaza in fata mea, cartea dispare si totul e inlocuit de magia cartii, care se proiecteaza precum un film in capul meu. Pur si simplu ador cititul!
4. Scrisul: Ei, imi place sa scriu, chiar daca scriu prostii, simple schite, povesti, o carte sau orice altceva. E dificil sa scriu pe o perioada mai lunga, insa mintea mea e atat de innebunita sa gaseasca inspiratie, incat uit de tot. 
5. Prietena mea, Irina: Da, ea e raza mea de soare. Nu cred ca pot trai fara ea. De fiecare data cand o vad simt cum caldura imi invadeaza pieptul si parca toti norii se ridica si pasarele canta. Chiar daca uneori avem conceptii diferite si ne suparam, ea va ramane mereu un fel de catarg de salvare intr-un ocean de disperare, un umar pe care sa plang, o tovarasa de nebunii (a, mai stii cand am mers la opt seara, singure, pe jos, ca sa imi iau un MP3 nou pentru ca pe al meu il confiscase profu?). Iti dai seama cat iti lipsesc prietenii cand ii piezi. Nu cred ca ti-am mai zis asta, Irina, dar cu ocazia asta pot sa afirm ca tu esti singura persoana cu care pot sa fiu eu, si nimic mai mult. Multumesc!
                                                5 motive pentru care iti place iarna
1.Zapada: Ce mai, fulgi, stelute, ingerasi, schi...ce ar fi iarna fara zapada?
2. Atmosfera: E magica! Numai in perioada asta oamenii se schimba radical, din rau in mai bine.
3. Craciunul: Sarbatoarea cea mai pretioasa, cu miros de sarmale, cozonac, brad, fericire, scortisoara si lamaie. E magic!
4. Patinajul: Nu patinez extraordinar, insa cand sunt pe gheata, simt ca zbor!
5. Cadouri: Suna prostesc, dar sa fim sinceri: vine sau nu Mosu'? :)

                                         5 motive pentru care vrei totusi sa vina vara
1. Vacanta: Ei, sa fim seriosi! Mai las-o moale cu...scoala! Pe bune, sa nu-i vad moaca profului de geogra e atat de relaxant...
2.Saptamana la Marisel: De anul trecut din iulie imi amintesc de susurul apei si vreau sa fie vara....
3. Ziua mea: 15 ani in 15 iunie anul asta... sper sa fac ceva bani de tobe!
4. Soarele: Ei, cine nu vrea sa se bronzeze? Eu ma fac pur si simplu neagra....
5. Relaxare: Dupa un an de munca scolara, am nevoie de o pauza in care sa imi stabiles idealurile, sa lenevesc, sa stau cu mine si sa citesc...

5 lucruri pe care le-ai invatat de la prieteni (defapt 3...)
1. Lupta pentru visele tale: Doar asa poti sa ajungi unde vrei! 
2.Un prieten adevart te aude cand esti suparat chiar daca este pe celalt continent: Aia este prietenia....lucrul cel mai de pret, intr-adevar
3. Viata merita traita: Chiar daca "Patzasti" (vb cuiva...) tot trebuie sa traisti ca si cand ar fi ultima zi.
Leapsa o dau cui o vrea... sa scrieti si sa cititi sanatosi!Specialitatea zilei...AV3

marți, 14 februarie 2012

| | | 2 comentarii
Today: Academia Vampirilor 3: "Atingerea Umbrei"...

What they said:
"Ce s-ar intampla daca, dand ghes inimii, Rose si-ar pierde cea mai buna prietena pentru totdeauna?
Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarism dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (morti vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care au jurat sa o faca asemenea lor.
O premonitie intunecata incolteste in mintea lui Rose si umbrele fantomatice prevestesc un rau cumplit ce se apropie tot mai mult de portile de fier ale Academiei. Strigoii strang cercul si cer razbunare pentru vietile luate de Rose. Intr-o lupta mai apriga decat cel mai infricosator cosmar, Rose va trebui sa aleaga intre viata, dragoste si cele doua fiinte care conteaza cel mai mult pentru ea...dar oare alegerea ei inseamna ca doar unul dintre ei va supravietui?"
What I say: Volumul meu preferat din serie, Atingerea umbrei este o carte plina de surprize (atat placute cat si neplacute. Cartea asta e bogat condimentata, asa ca daca aveti probleme cu inima, mai bine nu o cititi (sfatul unui viitor medic...veterinar). Cum poate cineva sa scrie atat de perfect, fiecare amanunt, fiecare detaliu, fiecare propozitie te face sa te afunzi tot mai tare in poveste. Simti ca nu mai poti iesi, ca esti blocat in lumea lui Rose, cu toate problemele, nebuniile, povestile si drama de care are parte. Un sfat: cand ajungeti la pagina 505 va sfatuiesc sa lasati cartea pe masa si sa mergeti sa faceti orice altceva inafara de citit. Sa spalati vase, sa faceti un dus, curatenie, teme, si dupa o jumatate de ora sa va apucati iar de citit. Astfel puteti reduce numarul pacientilor internati la cardiologie...
Dar sa ne intoarcem la recenzia noastra... viata scolara si-a reluat cursul obisnuit la Academie. Insa nu si pentru Rose. Ultimele evenimente petrecute au facut-o mult mai matura decat ar fi o fata normala la varsta ei. Nici nu va vine sa credeti cat s-a schimbat: de la fata petrecareata care era in prima carte la un aproape gardian gata sa infrunte problemele realiatii, si mai ales strigoii.
Moartea unui prieten drag a lasat urme adanci in sufletul ei. Dar pot fi atat de adanci incat sa te faca sa crezi ca vezi acea persoana sub forma unei fantome mereu triste? Rose se confrunta cu situatii din ce in ce mai neprevazute: practica de teren, antrenamentele dure, apasarea sentimentelor contradictorii...si colac peste pupaza si pe enervantul iubit al Lissei in preajma timp de sase saptamani. Insa toate acestea coboara pe ultimele locuri din lista de ingrijorari. Strigoii se intorc, mai puternici si mai hotarati ca niciodata. Si de data asta vor sa curga sange...mult sange.
O carte emotionanta, plina de suspans, iubire dar si foarte multa drama. Sfarsitul este cel mai trist...pregati-va pachetul de servetele, oameni buni, pentru ca lacrimile nu vor mai conteni. Va sfatuiesc sa alegeti batiste care absorb bine...
Spor la citit, si nu uitati: nu tot ce e mort ramane mort! Lucrurile se mai si scimba (aici este un spoiler urias daca stiti sa cititi printre randuri; mi-a fost mila sa va las asa tristi)

Titlu: Atingerea umbrei-volumul trei din seria "Academia Vampirilor"
Titlu original: Shadow Kiss-a Vampire Academy novel
Autor: Richelle Mead
Anul aparitiei: 2008
Editura: Leda (imprint al grupului editorial Corint)
 
Din aceeasi serie:

 • Academia Vampirilor (vol.1)
 • Initierea (vol. 2)
 • Juramant de sange (vol.4)
 • Limitele spiritului (vol.5)
 • Sacrificiul final (vol.6)


Cand editurile nu au somn...iar...

| | | 0 comentarii
Si...link de precomanda "Naluca si naucul". Cartea este disponibila la pretul de 27.68 lei si nu uitati de transportul gratui. De asemenea ar trebui sa stiti ca cei care ati precomandat Frenezia si Stingerea nu le veti primii chiar maine din cauza zapezii...dar vor veni.
Daca vreti sa o luati din librarii, o veti putea face dupa data de 28 februarie, scotand din portofel/buzunar 36.90 lei. Ei, stiti ce va recomand...pentru a precomanda dati click AICI.
Scuze, imi place prea mult coperta...

Cand editurile nu au somn...

| | | 0 comentarii
Ei, chiar trebuie sa ii oprim pe cei de la Leda! Pe bune, nici nu apuc sa postez. Si mai trebuie sa fac si campanie impotriva scolii pentru ca Cluju' este "harnic" si nu vrea sa inchida inchisorile...Ei, oricum nu mai conteaza pentru ca probabil ca am inebunit cand am vazut a doua veste surpriza....(sa tot strigi "nu cred!" din 5 in 5 minute e normal???). Pot sa nu merg la scoala maine, mami, pentru ca am inebunit?!

"NĂSCUTĂ LA MIEZUL NOPŢII, volumul 1 din seria SHADOW FALLS, de C.C. Hunter
O nouă serie spectaculoasă, care îţi va merge drept la inimă şi îţi va bântui visele…
Kylie Galen e o adolescentă ca oricare alta – are probleme cu părinţii, nu face parte din grupul fetelor populare din liceu, iar iubitul a părăsit-o pe nepusă masă.
De parcă viaţa nu i s-ar fi părut suficient de complicată, este urmărită pretutindeni de un bărbat pe care doar ea se pare că-l poate vedea.
Într-o seară, Kylie ia parte la o petrecere unde lucrurile nu decurg deloc cum ar trebui, iar asta îi va schimba viaţa pentru totdeauna.
Mama ei o trimite la Shadow Falls – o tabără pentru adolescenţi cu probleme. Însă la doar câteva ore după sosire, devine evident că toţi colegii ei au mai mult decât nişte simple „probleme”. Aici, în Shadow Falls, vampirii, vârcolacii, metamorfii, vrăjitoarele şi zânele se antrenează umăr la umăr – învaţă să-şi stăpânească puterile, să-şi controleze magia şi să trăiască în lumea normală.
Kylie nu a simţit niciodată că aparţine acelei lumi, dar, cu siguranţă, locul ei nu este nici aici, alături de o grămadă de ciudaţi paranormali. Sau este oare? Aceştia insistă că face parte dintre ei şi că a fost adusă în tabără dintr-un motiv anume.
De parcă viaţa ei n-ar fi şi aşa suficient de complicată, intră în scenă Derek şi Lucas. Derek vine din neamul zânelor şi este hotărât să devină iubitul lui Kylie, iar Lucas este un vârcolac teribil de arătos, de care Kylie e îndreptăţită să se teamă. Derek şi Lucas sunt cât se poate de diferiţi, însă amândoi au o puternică influenţă asupra ei.
Cine îi va câştiga oare inima? Şi pentru cât timp?
Deşi Kylie nu este sigură pe mai nimic, un lucru devine dureros de clar – locul ei e in Shadow Falls..."
Vreau!!!!!!!! Nu cred! :))

"You'll be the (clockwork) prince and I'll be the princess..."

| | | 0 comentarii
Veste extraordinara pentru fanii serilor scrise de Cassandra Clare! Azi, ziua "forever alone" am aflat minunea care mi-a inseninat ziua: Printul mecanic, volumul doi al seriei Dispozitive infernale va aparea curand la Leda. Ia aruncati o privire...
"
PRINŢUL MECANIC, cartea a doua din seria DISPOZITIVE INFERNALE de Cassandra ClareNu rata continuarea bestsellerului New York Times
ÎNGERUL MECANIC!
În Anglia victoriană, aventurile celor trei prieteni – Tessa, Will şi Jem – continuă! Ei descoperă de ce sumbrul Mortmain – căruia tatăl său, John Shade, îi hărăzise încă de mic copil un viitor strălucit – îi urăşte pe vânătorii de umbre. Totodată, relaţiile dintre cei trei se complică, iar Tessa este pusă în situaţia de a face o alegere delicată. Will îi dezvăluie Tessei un secret dureros, dar pare să fie prea târziu…
Tessa Gray şi-a găsit în sfârşit locul, alături de vânătorii de umbre. Dar liniştea se dovedeşte a fi trecătoare când forţe întunecate din Conclav plănuiesc s-o înlăture de la conducerea Institutului pe Charlotte, protectoarea ei. Dacă se va întâmpla acest lucru, Tessa va ajunge pe străzi, pradă uşoară pentru misteriosul Magistru, care urmăreşte să se folosească de puterile ei în scopuri nu tocmai nobile.
Cu ajutorul lui Will şi Jem, Tessa descoperă că războiul purtat de Magistru împotriva vânătorilor de umbre este cât se poate de personal. El îi învinuieşte pentru o tragedie petrecută cu mult timp în urmă, din pricina căreia, susţine el, viaţa îi fusese distrusă. Pentru a descoperi secretele trecutului, cei trei prieteni călătoresc din Yorkshire-ul învăluit în ceaţă spre un conac de care sunt legate poveşti cumplite; din cartierele sărăcăcioase ale Londrei spre o sală de bal fermecătoare, unde Tessa descoperă că adevărul despre originile ei este mult mai sinistru decât îşi închipuise vreodată. Când se întâlnesc cu un demon mecanic, care-i transmite lui Will un avertisment, aceştia înţeleg că Magistrul le ştie fiecare mişcare – şi că unul dintre apropiaţii lor i-a trădat.
Tessa realizează că inima îi bate din ce în ce mai tare pentru Jem, însă dorinţa de a fi cu Will, în pofida stărilor lui sumbre, continuă să o tulbure. Dar ceva se schimbă în Will – zidul pe care băiatul şi-l construise în jurul lui începe să se năruie. Oare, dacă-l vor găsi pe Magistru, Will va putea să se elibereze de secretele sale şi să-i ofere Tessei răspunsurile legate de originea şi de menirea ei?
În vreme ce căutarea Magistrului, dar şi a adevărului, îi pune pe cei trei prieteni în situaţii primejdioase, Tessa înţelege că, atunci când amesteci dragostea cu minciunile, poţi corupe chiar şi cea mai curată inimă.
Iar pentru fanii seriei, o SURPRIZĂ!  – în exclusivitate în paginile acestei ediţii, trei texte inedite:
 • Dedicaţia lui Will pentru Tessa pe un exemplar din Poveste despre două oraşe, de Charles Dickens
 • Epistola scrisă de Will pentru familia lui, la împlinirea vârstei de şaptesprezece ani, dar pe care nu o va expedia niciodată
 • Scurtă relatare a primei întâlniri dintre Jem şi Tessa
Pentru a afla mai multe despre seriile Instrumente mortale şi Dispozitive infernale, vizitaţi site-urile mortalinstruments.com şi theinfernaldevices.com.
Puteţi urmări aici trailer-ul cartii:
Urmăreşte aici un interviu cu Cassandra Clare, prezentând Prinţul mecanic: http://www.podcast.tv/video-episodes/watch-cassandra-clare-discuss-clockwork-prince-16530421.html "
Ei, eu categoric am nevoie de asistenta medicala pentru ca de cand am aflat ma tot invart zicand "nu cred, nu cred, nu cred!" Voi cum ati reactionat? Si mai ales, ce parere aveti despre primul volum?

Recenzie "Initierea"

luni, 13 februarie 2012

| | | 3 comentarii
 Recenzia zilei... Academia Vampirilor 2: Initierea.

What they said:
"Cand iubirea si gelozia se ciocnesc pe partie, vacanta de iarna devine sangeroasa...
   Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarism dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (morti vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care au jurat sa o faca asemenea lor.
   Un atac inopinat al strigoilor pune pe jar toata Academia Sf. Vladimir, care isi trimite in graba elevii intr-o vacanta obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarna si statiunea eleganta din Idaho nu ofera decat un iluzioru sentiment de siguranta. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la randul lor pe oribilii strigoi, Rose si Christian isi unesc eforturile pentru a le sari in ajutor. Numai ca eroismul are pretul lui..."

What I say: Ei bine, daca v-a placut primul volum, nu are cum sa nu va placa si cel de-al doilea. "Initierea" e o carte plina de aventuri si suspans, care sunt prezente chiar din primele pagini. Volumul al doilea este chiar mai bun decat primul, doar ca are un sfarsit trist...foarte trist, si neasteptat in acelasi timp.
  Lumea moroilor este data complet peste cap de catre maleficii strigoi care au gasit o modalitate de a restrange membrii famililor regale. Impreuna cu aliati total neasteptati, ei reusesc cumva sa treaca de puterea celor 4 magii si sa faca ravagii. Rose vede asta chiar cu ochii ei cand, impreuna cu Dimitri merg in deplasare pentru testul ei preliminar. Insa totul ia o inorsatura sangeroasa cand familia la care trebuiau sa mearga este gasita moarta, si nu de oricine, ci chiar de strigoi care au rusit sa treca de sigiliul protector al tepuselor. Toti elevii sunt izolati impreuna cu familiile lor intr-o statiune de munte de lux, care nu este decat un decor inselator pentru a masca intamplarile recente si pentru a-i tine in siguranta.
   Rose se vede prinsa intr-o aventura care depaseste chiar si cotele ei de nebunie (care, apropo, sunt destul de ridicate). Si, colac peste pupaza trebuie sa-si infrunte gelozia, sa se descurce cu noii ei prieteni, sa-si infraneze dragostea pentru instructorul ei, sa-si pazeasca prietena si sa-si suporte mama care revine brusc in peisaj. Va reusi Rose sa faca toate acestea? Si oare care v-or fi consecintele faptelor ei de vitejie? Nu veti afla decat citind cartea. Nota maxima din partea mea!!!

Titlu: Initierea- al doilea volum din seria "Academia Vampirilor"
Titlu original: Frostbite- a Vampire Academy novel
Autor: Richelle Mead
Anul aparitiei: 2008
Editura: Leda (imprint al grupului editorial Corint)

Din aceeasi serie:

 • Academia Vampirilor (vol.1)
 • Atingerea umbrei (vol. 3)
 • Juramant de sange (vol.4)
 • Limitele spiritului (vol.5)
 • Sacrificiul final (vol.6)

Recenzie "Academia Vampirilor"

duminică, 12 februarie 2012

| | | 7 comentarii

What they said:
"Doar cea mai buna prietena te poate apara de dusmanii tai nemuritori...
   Academia Sf. Vladimir nu este o scoala ca oricare alta, ci un loc secret, ascuns in strafundurile padurilor din Montana, in care moroii (vampiri vii si muritori) sunt educati in tainele magiei, iar tinerii dhampiri (jumatate oameni, jumatate vampiri) sunt antrenati sa-i apere de atacurile sangeroase ale strigoilor (morti vii), cei mai inspaimantatori si mai periculosi vampiri.
   Rose Hathaway, o fata dhampir, se pregateste sa devina garda de corp pentru prietena ei cea mai buna, printesa moroi Lissa Dragomir. Antrenamentul pentru lupta cu strigoii este unul dur si epuizant, iar, pe langa intrigile si comploturile din Academie, situatia ei se complica din cauza unei idile tainuite si interzise.
   Avand o legatura psihica iesita din comun, cum nu s-a mai intalnit de secole, cele doua eroine incearca sa faca fata amenintarilor."
What I say: As vrea sa am cuvinte sa pot surprinde emotiile care mi le-a trezit aceasta minunata carte, dar nu le am si ar trebui deci sa vorbesc in "noncuvinte", ceea ce este destul de greu pentru ca multi nu vor intelege. Pamantesc vorbind, cartea asta este preferata mea, fara alte adaugari. De cate ori imi amintesc de serie, imi vine sa las balta totul, sa ma duc la biblioteca si sa o recitesc...iar.
Cum v-as putea convinge sa o cititi...se spune ca nu exista o carte a cartilor, o carte care sa placa tuturor. Nu va spun ca o sa va placa imediat dupa ce deschideti cartea si vedeti cine a tradus-o (hi, hi, oare cine a tradus-o? oricum multmim mult!!!). Insa pentru mine aceasta este cartea cartilor. E o combinatie perfecta intre urban fanatsy, romance, drama si o picatura de horror. Hai sa vorbim mai pe larg: suspans cu tonele, aventura debordanta din primele 50 de pagini, dragoste care pur si simplu curge dintre pagini, stil de scriere GENIAL, personage extraordinar de bine conturate care dau sare si piper povestii, care este atat de fumoasa incat te incatuseaza si nu te mai lasa sa lasi cartea din mana. In primul volum al seriei (care by the way este compusa din 6 volume, va spun mai jos) facem cunostinta cu Rose Hathaway, o frumoasa fata dhampir, viitoare gardian si Lissa Dragomir, ultimul vlastar al familiei regale Dragomir, una dintre cele 12 ce conduc lumea secreta a moroilor, un fel special de vampiri care sunt muritori si poseda puteri magice ce controleaza unul dintre cele 5 elemente. Cele doua fete nu sunt legate numai de prietenia lor care dainuieste de la gradinita, ci si de o legatura speciala, capatata in urma unui accident de masina. Astfel fetele trebuie sa se confrunte cu problemele Academiei Sf. Vladimir. Fiecare este prinsa intr-un sir de evenimente total neprevazute...dragoste interzisa si secrete vechi de secole.
 Va rog, incercati aceasta carte! Promit ca fanii acestui tip de carti o vor adora.
                               Dragostea si loialitatea sunt mai puternice decat legaturile de sange


  Titlu: Academia Vampirilor-primul volum din seria "Academia Vampirilor"
  Titlu original: Vampire Academy-a Vampire Academy novel
  Autor: Richelle Mead
  Anul aparitiei: 2007
  Editura: Leda (imprint al grupului editorial Corint)
  Site: http://www.vampireacademybooks.com/
Din aceeasi serie:

 • Initierea (vol.2)
 • Atngerea umbrei (vol. 3)
 • Juramant de sange (vol.4)
 • Limitele spiritului (vol.5)
 • Sacrificiul final (vol.6)


  A time to remember+ news time

  vineri, 10 februarie 2012

  | | | 0 comentarii
  Ma bucur ca am ocazia sa mai scriu pe blog cate ceva, pentru ca, sincer chiar este una dintre activitatile mele favorite. Vreau sa va reamintesc cateva chestii, dupa care va las sa va delectati cu o noua aparititie...
  1. Nu uitati de concursurile care se desfasoara acum pe bloguri. Pentru concursul meu dati click AICI, iar pentru concursul prietenei mele, Irina dati un click AICI.
  2. Nu uitati, din nou, ca in data de 14 februarie o sa aveti ocazia de achizitiona revista Bravo impreuna cu volumul de povesti Bloody Valentine (din seria Sange Albastru) la un super pret: 10.99 lei
  3. O noutate la Leda:
  "Viktor şi fratele său geamăn Konrad duc o viaţă foarte plăcută la château Frankenstein, din apropierea Genevei. Crescuţi de nişte părinţi iubitori într-un spirit foarte liberal, avându-i alături pe frumoasa lor verişoară Elisabeth şi pe bunul lor prieten Henry, celor doi gemeni nu le lipseşte nimic. Fac scrimă şi călărie, navighează pe lacul Geneva, iau lecţii particulare. Dar, deşi identici ca înfăţişare, gemenii sunt total diferiţi. În vreme ce Konrad este iubit de toată lumea datorită firii sale plăcute şi a farmecului său, minţii agere şi talentului la orice activitate fizică, Viktor este mai distant şi trebuie să muncească mai mult pentru a se apropia măcar de succesele intelectuale şi atletice ale lui Konrad. În plus, în Viktor ard o pasiune şi o curiozitate înspăimântător de intense.
  Când Konrad se îmbolnăveşte grav din cauza unei ciudate maladii a sângelui, o mulţime de doctori încearcă diferite tratamente, dar fără succes. Frustrat de eşecul ştiinţei, Viktor îşi îndreaptă atenţia către Biblioteca Întunecată, ascunsă în coridoarele secrete ale castelului Frankenstein şi adăpostind tomuri străvechi, scrise în limbi ciudate. Deşi tatăl lor le interzice să mai intre acolo, Viktor speră că pe rafturile ei va găsi un remediu care ar putea să-i salveze viaţa fratelui său. Cu ajutorul lui Elisabeth şi Henry, şi sub îndrumarea alchimistului Polidori, Victor încearcă imposibilul – obţinerea Elixirului Vieţii, a cărui reţetă conţine doar trei ingrediente.
  Primejdii inimaginabile, o alchimie periculoasă şi un triunghi amoros nefericit le ameninţă la fiecare pas căutările. Dar Victor ştie că nu poate să dea greş, iar sorţii săi de izbândă depind de cât de departe poate împinge graniţele naturii, ale ştiinţei şi ale iubirii – şi cât de mult este dispus să sacrifice.
  Iar în final elixirul este obţinut – dar cu ce preţ?
  O aventură palpitantă, plină de primejdii – excursii la miezul nopţii în căutarea unei plante rare, coborâri în peşteri subterane, poţiuni alchimice, temniţe şi laboratoare secrete –, cu personaje cuceritoare, într-o atmosferă tenebroasă şi misterioasă, dominată de impunătorul ChâteauFrankenstein din apropierea Genevei. Oppel reinventează aici thrillerul gotic pentru cititorii moderni, preluând istoria eroului tragic şi ambiţios al lui Mary Shelley şi spunând povestea copilăriei lui Viktor Frankenstein – tânărul însetat de cunoaştere care porneşte într-o călătorie întunecată ce urmează să-i schimbe viaţa pentru totdeauna.
  Romanul Elixirul Vieţii a fost ales de ziarul britanic The Times şi de revista canadianăQuill & Quire drept cea mai bună carte pentru tineri a anului 2011. Drepturile pentru ecranizarea cinematografică au fost achiziţionate încă înainte de publicare de Summit Entertainment, producător fiind Karen Rosenfeld (Amurg)."
  Ei, ce spuneti?

  Inca o aparitie fantomatica doar la Leda

  joi, 9 februarie 2012

  | | | 10 comentarii
  Ce bine ca am intrat pe blogul editurii Leda! Vestea urmatoare m-a bucurat extrem de tare...
  "NALUCA SI NAUCUL, vol. 1din seria Naluca si naucul de Stacey Kade
  Dupa o intalnire mult prea "intima" cu un autobuz, Alona Dare isi schimba statutul de Regina a Balului in...Regina a Mortilor.
  Prinsa sub forma de fantoma in lumea viilor, asteapta cu nerabdare, dar in zadar, lumina aceea orbitoare care sa vina si sa o ia si sa o duca in paradis- o plaja cu nisip alb, unde totul este gratis, de la un mojito fara alcool pana la o diversitate nesfarsita de pantofi.
  Din pacate, la scurt timp dupa moartea ei, descopera ca de fapt, lumea nu o placea chiar atat de mult pe cat crezuse, iar prietena sa cea mai buna se grabise sa il consoleze pe iubitul ei intr-un fel cat mai... palpabil si mai public posibil! Si asta e momentul in care Will Killian, un ratat ciudat care se poarta ca un fraier, o vede si rade de ea.
  Will pare intr-adevar ciudat, dar cine n-ar fi la fel daca ar putea sa auda si sa vada mortii tot timpul? Will a incercat mereu sa-si ascunda abilitatile, dar de data asta are de-a face cu o fantoma grozav de incapatanata si obisnuita sa obtina intotdeauna tot ce vrea. Si, pentru ca se pare ca el e singurul care o poate ajuta pe Alona sa ajunga in paradis, cei doi incheie un pact: in schimbul ajutorului lui, ea sa-i fie calauza-spirit in relatiile lui cu fantomele si sa-l ajute sa reziste in confruntarile cu directorul liceului, pentru ca in final sa poata absolvi cu bine si sa plece departe, intr-un loc unde nu exista fantome si psihiatrii.
  Si astfel incepe povestea lor, spusa intr-un ritm alert si amuzant, si plina de situatii neprevazute, cu o poveste de dragoste "interzisa" si chiar cu o doza de mister. Will are umor, Alona o minte ascutita si o limba si mai ascutita, ceea ce face un deliciu din dialogurile lor. Spusa din ambele perspective, cartea e minunat scrisa, intr-un fel inteligent si totodata emotionant."
  Ei, eu de-abea astept. Traducerea titlului mi se pare foarte haioasa! se vede ca este publicata de Leda. Nu uiati sa va mai inscrieti in concurs...

  Blestemul focului la Leda+ blestemul Actei in Parlament...

  marți, 7 februarie 2012

  | | | 3 comentarii
  Ok, prima veste este excelenta. A aparut link-ul de precomanda de la "Blestemul focului". Cartea este disponibila la pretul de 27.68 lei pt. precomanda, dar daca vreti sa o cumparati de pe rafturile librariilor trebuie sa scoateti din buzunar 36.90 lei. Titlul va fi disponibil din data de 20 februarie. Va sfatuiesc cu caldura sa cumparati aceasta carte, mi se pare ceva neobisnuit...So, pentru a precomanda, dati un click AICI

  A doua veste nu este o veste buna, insa nu este legata de carti. Este ceva mult mai serios, care ne priveste pe toti. Vorbesc despre ACTA, de care poate a-ti auzit, poate nu. Daca nu, va spun eu cate ceva despre ea. ACTA este o lege care condamna internetul la pieire. Daca va fi adoptata de catre Parlamentul European, site-uri de tipul YouTube, Facebook, Twitter, Blogger, Torrent si toate site-urile de acest gen vor disparea! Si partea cea mai rea este urmatoarea: INTERNETUL VA FI MONITORIZAT NON-STOP, PENTRU UN SIMPLU DOWNLOAD PUTETI FACE 5 ANI DE INCHISOARE!!!, INTERNETUL VA FI CEVA DE NERECUNOSCUT!!! Si surpriza de-abea acum urmeaza: tara noastra vrea sa adopte aceasta lege. Se discuta de aceasta posibilitate DE OPT ANI!!! TOTUL A FOST TINUT SECRET!!!!!!!!!!!!!!!!
  Urma sa ne trezim intr-o zi, sa dam pe pagina de YouTube si sa ne dea ERROR! Pentru ca, brusc asa ceva nu exista!
  Nu va lasati condusi! Nu va lasati monitorizati!
  NU LASATI INTERNETUL SA MOARA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Mai multe despre ACTA puteti sa aflati de aici:
  http://creativemonkeyz.com/roboti/robotzi-s02-ep-special-acta/
  Daca vreti sa semnati petitia anti-ACTA o puteti face cu un click aici: http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet/?fp
  Succes si nu uitati de concurs!!!

  Ecologia si cartile fac casa buna! Concurs ecologic care se lasa cu premiu in carti!

  duminică, 5 februarie 2012

  | | | 21 comentarii

  Dragi vizitatori ai blogului "Alexandra's library",
  Stateam ieri si ma uitam la ProTv la Harry Potter. Cum ne-am obisnuit, cand filmul era la partea cea mai interesata, apar personajele misterioase de la publicitate...pam-pam-pam (cat de tragic posibil). Apoi se deruleaza o serie de reclame la medicamente, bere si mancare, cele din viata obisnuita a televiziunii. Insa, nu pentru prima oara, dau de o reclama care imi displace: reclama prin care condamnam Romania la dezastru ecologic. Este vorba, daca inca nu v-ati dat seama de spotul publicitar in care oameni "din Rosia Montana", cu lacrimi adevarate sau provocate in ochi sustin tare si clar ca lor le trebuie loc de munca si "minerit"; sutin ca vor sa lucreze ca sa asigure nu stiu cui o viata mai buna. De obicei respect oamenii muncitori, ba chiar incurajez acest  lucru. Insa, in cazul de fata, a exploata potentialul zonei echivaleaza cu sinucidere si transformarea tarii noastre intr-o zona stearpa, fara viata, cu cianura peste tot, in care noi practic nu vom mai exista. Ne trebuie aur si bogatii, insa toate acestea vor fi fara valoare daca, din cauza poluarii si a cianurii care ne ameninta viata va disparea si noi vom murii pe capete din cauza lacomiei umane. Asa ca, fratilor, m-am decis sa iau initiativa, si va rog si pe voi sa faceti acelasi lucru.
  Cum???
  E simplu. Printr-un nou concurs organizat de blogul pe care il reprezint, "Alexandra's library" va propune urmatoarele: pana pe data de 29 februarie, va rog pe voi, cititorii contemporani sa realizati o compunere distopica in care sa prezentati Romania dupa exploatarea zonei Rosia Montana. Personaje, actiune, puteti face ce vreti voi, puteti fi cat de creativi vreti voi, insa cu o conditie: SA SURPRINDETI CAT PUTETI DE BINE PEISAJUL DISTOPIC!!! Dati viata unei lumi in care Rosia Montana a fost exploatata si populatia a fost decimata. Nu exista limita de spatiu!
  Va astept compunerile pana la data limita de 29 februarie, pe adresa de mail: Alexandracengher09@gmail.com. Va mai rog sa precizati intr-un comentariu ca v-ati inscris. Mai curand verific blogul decat mailul, deci asa imi puteti aduce la cunostinta ca mi-ati trimis compunere. PREMIUL CONSTA INTR-O CARTE LA ALEGERE DE LA EDITURA LEDA SAU CORINT TEENS!!!
  Va urez succes tuturor si multa inspiratie! Compunerea va fi aleasa de mine. Plus ca, printr-un gest simbolic, am putea trimite compunerile la Asociatia Salvati Rosia Montana (numai daca creatorii vor vrea acest lucru!).
  Astfel putem ajuta si noi cu ceva la conservarea mediului in care traim!
  Mai multe despre Rosia Montana puteti gasi accesand site-ul www.rosiamontana.org.
  Succes!!!!!

  Pentru un alt concurs in care puteti castiga "Caderea" (Chloe King vol.1) puteti intra pe blogul prietenei mele, Irina. Un simplu clik AICI

  Surprize...

  joi, 2 februarie 2012

  | | | 1 comentarii
  Pentru ca Valentines Day se apropie...

  1. Precomanda Stingerea- Vampirii din Morganville 7 printr-un simplu click Aici. Nu uitati de pretul redus pentru acest tip de comenzi: 27.68 lei plus transport gratuit!

  2. Blestemul focului, primul volum din Elita intunecata in pregatire la Leda...Have a look
  LESTEMUL FOCULUI, vol. 1 din seria ELITA ÎNTUNECATĂ de Chloe Neill  în curând la Editura LEDA
  Blestemul focului, volumul 1 din seria Elita Întunecată al îndragitei autoare Chloe Neill, e o carte a personajelor puternice, a suspansului şi a replicilor savuroase.
  Lily se trezeşte brusc într-o şcoală particulară elitistă din Chicago, înconjurată de fete răsfăţate, pline de bani şi de ifose.
  Scout, ciudata fată cu cercel în nas care primeşte semnale misterioase pe telefon şi dispare în fiecare noapte, e cea care o menţine pe linia de plutire şi care îi dezvăluie o lume nocturnă foarte activă în subsolurile şcolii.
  Grupul de adolescenţi cu puteri magice din care face parte Scout îl are printre ei şi pe chipeşul Jason, şi astfel tensiunea cărţii se echilibrează cu un strop de romance. De remarcat tachinările dintre personaje!
  Cu atâta acţiune şi suspans continuu, viaţa lui Lily la Sfânta Sofia nu mai e deloc plictisitoare, cu atât mai mult cu cât faptul că şi ea are anumite puteri magice de care nu avusese habar nu e singurul lucru pe care îl descoperă…
  „Dacă îţi doreşti o poveste cu intrigi, mister, magie şi un strop de romance, ai în faţă cartea potrivită.” – Bookstack
  „Chloe Neill a creat nişte personaje extraordinare, iar eroina, Lily, are o voce minunată, antrenantă. Fanii cărţilor de urban fantasy şi paranormal sigur nu au cum să rateze acest roman şi se vor cufunda în magica lume subterană a oraşului Chicago.” – Fresh Fiction
  Cartea are 352 de pagini, formatul 13×20 cm, este cartonată fără supracopertă şi costă 36,90 lei, preţ de listă. La precomandă beneficiaţi de reducerea de 25% şi transport gratuit.

  3. Volumul 5 din seria Sange Albastru de Melissa de la Cruz impreuna cu revista Bravo, numai din 14 februarie...
  BLOODY VALENTINE. Trei poveşti de iubire de Melissa de la Cruz, un volum-satelit al seriei Sânge Albastru
  NEW YORK TIMES BESTSELLER
  Pentru fanii Melissei de la Cruz şi ai seriei Sânge Albastru (din care Editura Leda a publicat deja primele trei volume: Sânge Albastru, Bal mascat şi Revelaţii), iată trei povestiri tulburătoare, în care personaje îndrăgite, vampiri sau nu,  trăiesc momente romantice, îşi împărtăşesc iubirea sau află ce înseamnă suferinţa din dragoste. Oare va putea o tânără vrăjitoare să vindece inima frântă a lui Oliver? Cum a ajuns Allegra să se îndrăgostească de o fiinţă umană? Oare Schuyler şi Jack, după atâtea momente de cumpănă, vor fi în cele din urmă uniţi?
  Chiar dacă cei cu Sânge Albastru au puteri care merg dincolo de înţelegerea umană, atunci când vine vorba de dragoste, nimeni, nici chiar aceşti vampiri nemuritori, nu deţin un control deplin.
  Romantism, senzualitate, iubiri interzise, pasiuni care înving timpul – toate acestea se împletesc într-un volum deosebit care va apărea în cel mai potrivit moment al anului – Ziua Îndrăgostiţilor!
  Pregătiţi-vă să fiţi iremediabil cuceriţi!
  Nu rata ediţia de chioşc specială – cadou de Ziua Îndrăgostiţilor! Din 14 februarie 2012 numai împreună cu revista BRAVO
  Preţ excepţional: 10,99 lei!


  4. Surprize de Ziua Indragostitilor...AICI

  5.Si un titlu nou...de sezon!
  CEL PE CARE ŢI-L DOREŞTI… E MAI APROAPE DECÂT CREZI de Jill Mansell
  din 25 februarie 2012 cu revista JOY, numărul de martie 2012
  Totul a început cu o maşină roşie de tuns iarba…
  Când Nancy îşi vede pe peluză cadoul de Crăciun de la soţul ei, îşi dă seama că bijuteria pe care o aşteptase se află de fapt pe mâna altcuiva. Deci cine a primit diamantul ei?
  Carmen, prietena cea mai bună a lui Nancy, a renunţat la iubire atunci când şi-a pierdut soţul adorat, rock starul milionar Spike Todd.  Carmen are nevoie acum de un bărbat care s-o trezească la viaţă, dar alegerea lui nu e atât de uşoară.
  Mia tocmai a sosit la Londra pentru a sta cu tatăl ei, atrăgătorul Connor O’Shea. Din clipa în care o cunoaşte pe scorpia ce ar putea deveni viitoarea ei mamă vitregă, se hotărăşte să joace rolul lui Cupidon – iar săgeţile ei, trimise total haotic, vor crea confuzie, dar în acelaşi timp vor arăta drumul adevăratei iubiri…
  Imprevizibilă, plină de întorsături neaşteptate, de romantism, pe alocuri sexy şi teribil de amuzantă, cartea spune mai multe poveşti odată, purtându-ne cu isteţime prin acest labirint umoristico-amoros populat cu o galerie fascinantă de personaje fermecătoare… şi, mai ales, făcându-ne să descoperim în fiecare erou/eroină câte ceva din noi!
  Cartea are 496 de pagini, formatul 10,5×17,5 cm, este broşata, preţ revista + carte: urmează să vi-l comunic, atunci când îl voi primi, dar cred că va fi în jurul a 11,99 lei pe volum.
  JILL MANSELL, una dintre cele mai cunoscute autoare britanice contemporane, este iubită de femei din întreaga lume pentru romanele ei amuzante, care vorbesc despre dragoste, sex şi relaţii dintre oameni.
  În prezent, trăieşte in Bristol cu partenerul ei şi copiii lor.
  A publicat 19 titluri, unele dintre ele ajungnd pe listele de bestselleruri ale marilor cotidiene, fiind vândute in peste 3 milioane de exemplare.