Recenzie "Initierea"

luni, 13 februarie 2012

| | |
 Recenzia zilei... Academia Vampirilor 2: Initierea.

What they said:
"Cand iubirea si gelozia se ciocnesc pe partie, vacanta de iarna devine sangeroasa...
   Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarism dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (morti vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care au jurat sa o faca asemenea lor.
   Un atac inopinat al strigoilor pune pe jar toata Academia Sf. Vladimir, care isi trimite in graba elevii intr-o vacanta obligatorie la schi. Dar peisajul mirific de iarna si statiunea eleganta din Idaho nu ofera decat un iluzioru sentiment de siguranta. Cum trei dintre elevi fug din cantonament pentru a-i ataca la randul lor pe oribilii strigoi, Rose si Christian isi unesc eforturile pentru a le sari in ajutor. Numai ca eroismul are pretul lui..."

What I say: Ei bine, daca v-a placut primul volum, nu are cum sa nu va placa si cel de-al doilea. "Initierea" e o carte plina de aventuri si suspans, care sunt prezente chiar din primele pagini. Volumul al doilea este chiar mai bun decat primul, doar ca are un sfarsit trist...foarte trist, si neasteptat in acelasi timp.
  Lumea moroilor este data complet peste cap de catre maleficii strigoi care au gasit o modalitate de a restrange membrii famililor regale. Impreuna cu aliati total neasteptati, ei reusesc cumva sa treaca de puterea celor 4 magii si sa faca ravagii. Rose vede asta chiar cu ochii ei cand, impreuna cu Dimitri merg in deplasare pentru testul ei preliminar. Insa totul ia o inorsatura sangeroasa cand familia la care trebuiau sa mearga este gasita moarta, si nu de oricine, ci chiar de strigoi care au rusit sa treca de sigiliul protector al tepuselor. Toti elevii sunt izolati impreuna cu familiile lor intr-o statiune de munte de lux, care nu este decat un decor inselator pentru a masca intamplarile recente si pentru a-i tine in siguranta.
   Rose se vede prinsa intr-o aventura care depaseste chiar si cotele ei de nebunie (care, apropo, sunt destul de ridicate). Si, colac peste pupaza trebuie sa-si infrunte gelozia, sa se descurce cu noii ei prieteni, sa-si infraneze dragostea pentru instructorul ei, sa-si pazeasca prietena si sa-si suporte mama care revine brusc in peisaj. Va reusi Rose sa faca toate acestea? Si oare care v-or fi consecintele faptelor ei de vitejie? Nu veti afla decat citind cartea. Nota maxima din partea mea!!!

Titlu: Initierea- al doilea volum din seria "Academia Vampirilor"
Titlu original: Frostbite- a Vampire Academy novel
Autor: Richelle Mead
Anul aparitiei: 2008
Editura: Leda (imprint al grupului editorial Corint)

Din aceeasi serie:

  • Academia Vampirilor (vol.1)
  • Atingerea umbrei (vol. 3)
  • Juramant de sange (vol.4)
  • Limitele spiritului (vol.5)
  • Sacrificiul final (vol.6)

3 comentarii:

Rose ღ spunea...

Volumul 1 nu mi s-a parut prea grozav, dar al doilea.. superb :X

Wild Rose spunea...

Mason...:( Dimitri <3

dark_eyes spunea...

ciudat ca atunci cand te gandesti la AV primul lucru care iti fulgera prin minte e Dimitri...ma intreb de ce? :))

Trimiteți un comentariu