Specialitatea zilei...AV3

marți, 14 februarie 2012

| | |
Today: Academia Vampirilor 3: "Atingerea Umbrei"...

What they said:
"Ce s-ar intampla daca, dand ghes inimii, Rose si-ar pierde cea mai buna prietena pentru totdeauna?
Lissa Dragomir este o printesa moroi, cu un rarism dar de a stapani magia spiritului. Ea trebuie aparata in orice moment de strigoi (morti vii), cei mai fiorosi vampiri. Puternicul amestec de sange omenesc si vampiresc din venele Rosei Hathaway, cea mai buna prietena a Lissei, o face sa fie dhampir. Rose si-a dedicat viata unei misiuni mai mult decat primejdioase: s-o apere pe Lissa de strigoi, care au jurat sa o faca asemenea lor.
O premonitie intunecata incolteste in mintea lui Rose si umbrele fantomatice prevestesc un rau cumplit ce se apropie tot mai mult de portile de fier ale Academiei. Strigoii strang cercul si cer razbunare pentru vietile luate de Rose. Intr-o lupta mai apriga decat cel mai infricosator cosmar, Rose va trebui sa aleaga intre viata, dragoste si cele doua fiinte care conteaza cel mai mult pentru ea...dar oare alegerea ei inseamna ca doar unul dintre ei va supravietui?"
What I say: Volumul meu preferat din serie, Atingerea umbrei este o carte plina de surprize (atat placute cat si neplacute. Cartea asta e bogat condimentata, asa ca daca aveti probleme cu inima, mai bine nu o cititi (sfatul unui viitor medic...veterinar). Cum poate cineva sa scrie atat de perfect, fiecare amanunt, fiecare detaliu, fiecare propozitie te face sa te afunzi tot mai tare in poveste. Simti ca nu mai poti iesi, ca esti blocat in lumea lui Rose, cu toate problemele, nebuniile, povestile si drama de care are parte. Un sfat: cand ajungeti la pagina 505 va sfatuiesc sa lasati cartea pe masa si sa mergeti sa faceti orice altceva inafara de citit. Sa spalati vase, sa faceti un dus, curatenie, teme, si dupa o jumatate de ora sa va apucati iar de citit. Astfel puteti reduce numarul pacientilor internati la cardiologie...
Dar sa ne intoarcem la recenzia noastra... viata scolara si-a reluat cursul obisnuit la Academie. Insa nu si pentru Rose. Ultimele evenimente petrecute au facut-o mult mai matura decat ar fi o fata normala la varsta ei. Nici nu va vine sa credeti cat s-a schimbat: de la fata petrecareata care era in prima carte la un aproape gardian gata sa infrunte problemele realiatii, si mai ales strigoii.
Moartea unui prieten drag a lasat urme adanci in sufletul ei. Dar pot fi atat de adanci incat sa te faca sa crezi ca vezi acea persoana sub forma unei fantome mereu triste? Rose se confrunta cu situatii din ce in ce mai neprevazute: practica de teren, antrenamentele dure, apasarea sentimentelor contradictorii...si colac peste pupaza si pe enervantul iubit al Lissei in preajma timp de sase saptamani. Insa toate acestea coboara pe ultimele locuri din lista de ingrijorari. Strigoii se intorc, mai puternici si mai hotarati ca niciodata. Si de data asta vor sa curga sange...mult sange.
O carte emotionanta, plina de suspans, iubire dar si foarte multa drama. Sfarsitul este cel mai trist...pregati-va pachetul de servetele, oameni buni, pentru ca lacrimile nu vor mai conteni. Va sfatuiesc sa alegeti batiste care absorb bine...
Spor la citit, si nu uitati: nu tot ce e mort ramane mort! Lucrurile se mai si scimba (aici este un spoiler urias daca stiti sa cititi printre randuri; mi-a fost mila sa va las asa tristi)

Titlu: Atingerea umbrei-volumul trei din seria "Academia Vampirilor"
Titlu original: Shadow Kiss-a Vampire Academy novel
Autor: Richelle Mead
Anul aparitiei: 2008
Editura: Leda (imprint al grupului editorial Corint)
 
Din aceeasi serie:

  • Academia Vampirilor (vol.1)
  • Initierea (vol. 2)
  • Juramant de sange (vol.4)
  • Limitele spiritului (vol.5)
  • Sacrificiul final (vol.6)


2 comentarii:

Rose ღ spunea...

"Atingerea umbrei" e pentru preferatele mele. Oh, Doamne, cat am plans la final!
Mai e cineva la fel de obsedat de Dimitri ca mine? :D

dark_eyes spunea...

Eu.....

Trimiteți un comentariu