Academia Vampirilor 5

luni, 5 martie 2012

| | |
What they said:
"Dimitri i-a acordat lui Rose o ultima sansa. Dar alegerea facuta de ea nu a fost cea buna...
Dupa o lunga si tulburartoare calatorie pana in orasul natal al lui Dimitri din Siberia, Rose Hathaway s-a intors la Sf. Vladimir- si la cea mai buna prietena a ei, Lissa. Sunt in pragul absolvirii, iar fetele de-abea astepta ca viata de dincolo de portile de fier ale Academiei sa inceapa. Dar inima lui Rose inca mai tanjeste dupa Dimitri, si stie prea bine ca el pandeste ascuns undeva, nu departe.
Nu a reusit sa-l ucida cand a avut sansa. Iar acum, cele mai rele temeri ale ei sunt pe cale sa se adevereasca- Dimitri, strigoiul, o vaneaza. Numai ca de data aceasta nu mai vrea s-o convinga sa i se alature, ci s-o ucida"
What i say: Volumul cinci al mult-iubitei serii este o carte electrizanta, cu atat de multa actiune, incat ti se taie rasuflarea! Daca in volumul precedent am avut parte de o love-story sangeroasa si anevoioasa, in "Limitele spiritului", actiunea se desfasoara alert, pe masura eroinei. Nu mai avem timp de gandire, totul din cartea asta spune: mai repede, mai repede! Sfarsitul este complet neasteptat, scriitura este cea cu care v-ati obisnuit la Richelle, cum altfel decat extraordinar de realista, care te vrajeste si te incatuseaza in paginile cartii. Personajele raman deosebitv de bine conturate. Pana si cel mai mic gest te face sa crezi ca Rose sau Lissa sunt langa tine si tu nu esti doar un simplu cititor. Pe scurt: extraordinar! Dar sa trecem la o scurta recenzie:
Rose s-a intors din lunga si anevoioasa sa calatorie, care i-a deschis ochii tot mai larg cu privire la lumea care o inconjoara. Mai mult, povestea traita in Siberia alaturi de strigoi (si mai ales alaturi de un anume strigoi...) i-a provocat noi cicatricii (vorbind atat la sens propriu, dar si sens figurat). Planul ei a dat gres. Dimitri a ramas in viata, sau ma rog, cat de in viata poate fi un strigoi... Tot ce conteaza acum este viata. Barbatul iubit i-a acordat sansa de a alege: ori va accepta sa fie transformata in cei pe care vrea sa ii ucida mai mult ca orice pe lume, ori va pasi pe taramul de unde a fost salvata de Lissa, si de data aceasta definitiv. Rose a ales sa incerce sa isi respecte juramantul, dar inima si dragostea ce o poarta pentru fostul ei instructor i-au cam incurcat planurile...fata se vede pusa in fata unui fapt greu de crezut: Dimitri o vaneaza pentru a o ucide iar portile academiei nu le mai pot oferi protectie. Ca proaspat gardian, Rose trebuie sa se descurce singura in fata pericolelor ce le pandesc, atat pe ea, cat si pe moroiul ei, Lissa. Insa totul se complica cand in peisaj apare un vechi inamic, care, surpriza, le poate ajuta...cu conditia sa reinvie spaimele traite acum cativa ani. Insa daca ajutorul pe care il ofera dusmanul poate sa o salveze pe Rose, si, mai mult, sa ii salveze si povestea de iubire si pe Dimitri?
O poveste incitanta, din care nu va lipsi umorul, drama, suspansul si povesti stravechi de-ale moroilor. Ce mai astepti? Lumea lui Rose te astepta...


Titlu: Limitele spiritului-volumul cinci din seria "Academia Vampirilor"
Titlu original: Spirit Bound-a Vampire Academy novel
Autor: Richelle Mead
Anul aparitiei: 2010
Editura: Leda (imprint al grupului editorial Corint)
Site: http://www.vampireacademybooks.com/

Din aceeasi serie:
Academia Vampirilor (vol.1)
Initierea (vol. 2)
Atingerea umbrei (vol.3)
Juramant de sange (vol.4)
Sacrificiul final (vol.6)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu