De peste Ocean (2)

luni, 26 martie 2012

| | |
Saptamana asta o sa va vorbesc despre o carte de care toti fanii lui Richelle Mead au auzit si probabil ca o vor cu disperare. Eu o citesc in engleza si e putin grea, dar daca ai vointa si un dictionar, pot sa o citesti in voie. Daca inca nu ati reusit sa va dati seama despre ce e vorba, va spun eu: Bloodlines de Richelle Mead este o serie formata teoretic din 6 carti. Momentan a aparut o singura carte, "Bloodlines", insa volumul doi, "The golden Lily" este in curs de aparitie (12 iunie anul curent).
"Bloodlines" este spin-offul seriei "Academia vampirilor", serie care a fost publicata in Romania prin buna-vointa celor de la editura Leda. Aruncati o privire la prezentare. O sa revin cu o recenzie dupa ce termin cartea.
Sydney protejeaza secretele vampirilor- si vietile oamenilor
Sydney face parte dintr-un grup care se scalda in magie si slujeste legatura dintre lumea oamenilor si cea a vampirilor. Dar ultima intalnire pe care a avut-o cu vampirii i-a adus o gramada de probleme cu ceilalti alchimisti. Dar acum, cu loialitatea pusa la indoiala, viitorul ei este nesigur.
Cand Sydney este trezita din pat in toiul noptii, primul ei gand este acela ca inca este pedepsita pentru alianta complicata cu djampirul Rose Hathaway. Dar ceea ce i se dezvaluie este pe departe mult mai rau. Jill Dragomir- sora reginei moroilor, Lissa Dragomir- este intr-un mare pericol, iar moroii trebuie sa o trimita intr-o ascunzatoare.  Pentru a evita un razboi civil, Sydney este chemata pentru a se da drept gardianul si protectorul lui Jill, pozand drept colega ei de camera in cel mai neprimitor loc-  o scoala cu internat pentru oameni in Palm Spring, California. Ultimul lucru pe care Sydney il vroia era sa fie acuzata ca interactioneaza cu vampirii. Si acum trebuie sa locuiasca cu unul.
Curtea moroilor crede ca cele doua fete vor fi in siguranta   la Amberwood Prep, dar amenintarile, confuzia si dragostea interzisa stau ascunse atat inauntrul cat si inafara scolii. Acum ca sunt ascunse, nenorocirea abea se dezlantuie. 

Descrierea este tradusa de mine, asa ca imi cer scuze ca nu am tradus-o tocmai fidel. Romana e diferita de engleza si uneori trebuie sa o adaptezi. Deci, ca o concluzie, cartea este poveste lui Sydney- nu Rose, nu fiti dezamagiti- care e nevoita sa aiba grija de Jill, sora Lissei, pentru a intra din nou in gratile alchimistlor. Insa strigoii si inamici pandesc la fiecare pas, iar cele doua fete sunt nevoite sa se descurce singure. Si Sydney nu trebuie sa se lupte numai cu acestia...
Promit ca o termin curand si revin cu o recenzie. Pana atunci, o saptamana minunata! :) Si spor la citit!


Titlu: Bloodlines
Autor: Richelle Mead
Nr. pagini: 421
Editura:  Razorbill

4 comentarii:

Rose ღ spunea...

Sunt înnebunită după cartea asta! <3 Abia aştept să apară.

Rose ღ spunea...

..si la noi.

dark_eyes spunea...

Rose, e chiar foarte frumoasa. Dupa cum am spus, acum o citesc :)

Wild Rose spunea...

Pai ar trebui sa faca cineva o campanie de publicare a cartii, deoarece e chiar buna (am auzit) si AV e bestseller Leda, dar banuiesc ca ei sunt ocupati acum cu seriile noi si vechi in derulare si mnoo :D

Trimiteți un comentariu