Recenzie Casa Noptii vol.1- "Semnul"

joi, 19 aprilie 2012

| | |
Trebuia sa fac recenzii si la seria asta frumoasa :)

What they said: "Zoey Redbird este o adolescenta de saisprezece ani, a carei viata o ia complet razna in momentul in care primeste Semnul Noptii. Aleasa sa fie initiata in scoala de vampiri, Zoey pleaca de acasa, un loc pe care il uraste de moarte din pricina tatalui vitreg, si incepe o aventura care ii schimba total viata. Dezamagita de prieteni si plina de indoieli si de nesiguranta, tanara nu are alaturi decat pe bunica Redbird, al carei sange cherokee il poarta si ea in vine. Ajunsa in Casa Noptii, locul transformarii ei in vampir, Zoey va trece prin intamplari care ii vor confirma calitatile si ii vor desavarsi in cele din urma destinul. Mai mult, va gasi acolo prieteni adevarati si un loc caruia, in sfarsit, sa ii apartina."
What I say: O carte usoara, foarte draguta, care se citeste repede. Duetul mama-fica Cast sunt categoric artiste in a face oamenii sa rada si sa citeasca cu pofta. Mi-a placut la nebinie ! E o serie posnasa, care pune accent pe trairile adolescentine, chiar daca este o carte fantsy. Despre asta va povesteam: desi personajele tin de domeniul supranatural si poseda anumite puteri care dau sare si piper povestii, ele sunt modele de tipologii umane care lupta pentru a-si indeplini scopul si misiunea pentru care au venit pe lume. Cu bune, cu rele, genul fantasy ne ilustreaza intr-o varianta mai acceptabila pentru cititori, problemele cu care ne confruntam zi de zi, putin stilizate pentru ca poveste sa fie captivanta. Toti ne invata sa "trecem peste", sa luptam pentru ceea ce dorim, sa nu lasam intunericul sa ne cuprinda si sa primim fiecare infrangere cu capul sus pentru a ne cizela si a ne perfectiona data viitoare. Din punctul meu de vedere, "Semnul" este o carte buna, cu suspans, cu love-story, cu o intriga complexa, cu poveste si fir narativ continuu si fascinant, personaje pe care le intragesti dupa cateva replici si o idee foarte cu-prindere-la-public. Asa ca, da, recomand seria. Unora nu o sa le placa, dar daca aveti ocazia sa o cititi, nu ezitati! Mie mi-a placut. Multora le-a placut. Sper ca o sa va placa si voua. Poate va conving daca va povestesc putin despre ea...
Zoey este precum orice fata de saisprezece ani. Insa atunci cand este marcata, este o adolescenta cu o zi de tot...ok, nu o sa zic cuvantul cu c.... Tuseste incontinuu, are o migrena naspa, e suparata pe Heath, prietenul ei pentru ca se imbatase prea rau dupa un meci de fotbal american, ziua urmatoare da test la geometrie, parintii ei sunt mai enervati ca niciodata si tocmai cand crede ca ziua ei nu-chiar nuuuuuu-putea sa fie mai proasta (si mereu cand spui asta se intampla ceva care te contrazice), ta-daaaaaa, un ciudat apare langa dulapul ei si o marcheaza cu conturul semilunii albastre, ceea ce inseamna ca esti ales sa fi novice in cea mai apropiata Casa a Noptii. Dand fuga acasa, este injosita de catre cretinul de tata adoptiv, un fel de fanatic religios care nu are defapt nimic de a face cu religia. Parasita de toti, inclusiv de mama ei prea preocupata sa sadisfaca poruncile piguinului ala borat, Zoey fuge la bunica ei, o veche indianca cherokee. Are de ales: ori se va alatura novicilor din Casa Noptii din Tulsa, ori va muri. Inspaimantata, fuge prin campul de levantica al bunicii si cade din cauza unui acces de tuse. Cand se trezeste se afla pe taramul lui Nyx, zeita intunericului care domneste peste vampiri si novici. Fiind aleasa de acesta tanara femeie pentru a fi preoteasa ei, Zoey este sarutata pe noul ei semn si astfel devine un vampir adult... cu patru ani mai repede decat ar trebui. Totusi este transferata in Casa Noptii unde marea preoteasa Neferet o asteapta cu bratele deschise. Viata care o asteapta este total diferita: cu prieteni noi, altfel de ore si un altfel de destin, Zoey isi da seama ca a fost inzestrata dde catre Nyx cu o mare putere. Dar cu ce scop? 
O carte extraordinara pentru iubitorii acestui gen. O recomand cu caldura!

Titlu: Semnul- Casa Noptii vol.1
Titlu original: Marked- a house of night novel
Autori: P.C. Cast& Kristin Cast
Anul aparitiei: 2007
Editura: Litera

Din aceeasi serie:
  • Tradarea (vol.2)
  • Aleasa (vol.3)
  • Infruntarea (vol.4)
  • Obsesia (vol.5)
  • Tentatia (vol. 6)
  • Focul (vol.7)
  • Iertarea (vol. 8)
  • Destined (vol. 9)- coming soon si in Romania

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu