Character review: Will Herondale

joi, 2 august 2012

| | |
Doamne, ce fericita sunt ca fetele m-au lasat pe mine sa scriu despre Will :)
E personajul meu preferat si daca ar trebui sa aleg intre el si Jace din seria "Instrumente Mortale" cred ca nu prea as putea... Strange, but is true.
Dupa cum probabil ati inteles, asta va fi un fel de recenzie a personajului din seria "Dispozitive infernale": o sa imi spun parerea despre el, ce imi place, ce nu imi place, o sa il si descriu putin si, bine-nteles, o sa va chestonez si pe voi cu privire la domnul Herondale. Plus ca nici umorul nu va lipsi, deoarece Will are niste replici geniale! You'll see...
William Owen Herondale, pe numele sau intreg, s-a nascut intr-o familie cu origini in Tara Galilor, un loc in de care este profund atasat, asa cum marturiseste in scrisoarea adresata familiei de la sfarsitul volumul doi, Printul mecanic: " Institutul este foarte diferit de casa noastra strajuita de munti si de uriasul cer albastru, fara nori, si de verdele infinit." La varsta de 12 ani, isi paraseste mama, tatal si sora mai mica, pe ascuns din motive numai de el stiute, pentru a se alatura celor din Institutul de la Londra si pentru a deveni vanator de umbre. Acolo in intalneste pe Jem, care ii va deveni cel mai bun prieten si, peste doi ani, parabatai. Astfel cei doi devin inseparabili  "Ai jurat că vei rămâne lângă mine, zise el. Când am depus jurămintele ca parabatai. Sufletele noastre sunt legate. Suntem o singură persoană, James."


Ca si comportament, tanarul vanator de umbre este prezentat ca fiind deseori arogant si nepoliticos, avand un caracter acid si neprietenos. Replicile lui sunt pline de sarcasm, dar si un umor negru "Bravo,ii spuse Will dupa ce iesira din bucatarie. Pentru ca ai complimentat-o pe Agatha. Acum o sa-i placa de tine. Daca nu te place, nu e bine. O sa-ti puna pietricele in supa." Desi este foarte greu sa ii descoperi adevaratul caracter, Tessa are totusi taria de a purta conversatii animate cu el, in ciuda faptului ca Will se retrage in spatele zidurilor and considera ca a depasit limita. Totusi, daca cititi seria, veti vedea ca "conasul Will" este foarte altruist si tine la cei pe care ii iubeste mai mult ca la oricine. Are un spirit de sacrificiu enorm si tot ceea ce face este pentru binele celorlalti. Masca lui feroce este doar un mode de a apara persoanele apropiate de un destin blestemant.
Nefilimul are o memorie excelenta, fiind capabil sa citeze din multe carti sau sa isi aminteasca pasaje complexe. Iubeste cartile si poezia, acestea ajutandu-l uneori sa-si faca replicile spirituale putin mai condimentate "Asadar Regina Boadicea, stand mandra in trasurica ei/ Invartind in mana o sageata si aruncand priviri ca de leoaica.." Datorita pasiunii comune pe care o au pentru carti, Will si Tessa ajung sa se cunoasca mai bine, iar mai tarziu, decalartiile lor de dragoste ajung sa fie bazate foarte mult pe romanul "Poveste despre doua orase" a lui Charles Dickens.
Ca si aspect fizic, Will apare a poseda o frumusete nepamanteasca. Parul sau este negru precum pana corbului, iar "ochii lui aveau aceeasi nunta de albastru-inchisca si catifeaua" ii atrag atentia personajului protagonist feminin intr-o mare masura. Desi majoritatea fetelor sunt atrase de el, tanarul le respinge extrem de indiferent din motive numai de el stiute. Tinuta lui este extrem de elganta, fiind bine facut datorita antrenamentelor. Poseda o indemanare iesita din comun cand vine vorba de lupta, arucandu-se in valtoarea ei cu o ferocitate rar intalnita.
Ce parare am eu despre el? E un Herondale, si nu ma pot opri sa nu fac comparatii intre el si Jace. Adica, la inceput, si Jace a fost foarte antipatic, neprietenos si mereu invaluit de un sarm care este pur si simplu identic cu cel al lui Will? Nu vi se pare putin ciudat? Eu cred ca in urmatoarele volume din "Instrumente Mortale" se va clarifica si aceasta asemanare, aceste poduri pe care Cassie le-a construit intre prezent si trecut. Si mai ramane volumul trei din DI, Printesa mecanica, in care mult prea multe se vor clarifica :) We just have to wait (and that's killing us). Dar curiozitatea a omorat pisica, nu?
100% Will Herondale fan! Daca ar fi sa pariez, eu spun ca sigur ramane cu Tessa :) Voi ce spuneti

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu