Recenzie "Inima de cerneala" de Cornelia Funke

marți, 26 august 2014

| | |
What they said: "Când citeşte cu voce tare, Mo poate să dea viaţă personajelor din cărţi. Meggie, fiica lui de doisprezece ani, a moștenit acest dar de la el. Pe această frumoasă premisă se construiește povestea ingenioasă din Inimă de cerneală: în urmă cu nouă ani, Mo a scos dintr-o carte o bandă de tâlhari medievali, în frunte cu liderul lor, Capricorn. Acum, trecutul îl prinde din urmă și Meggie se vede nevoită să-și salveze tatăl.
Însă într-o lume în care granița dintre realitatea ei și cea a cărților nu e foarte stabilă, mica eroină va trebui mai întâi să-și pună la încercare neobișnuitul talent și să-și lege propria poveste de a altora în cele mai neașteptate moduri."

What I say: De câte ori nu v-ați dorit să puteți sta de vorbă cu personajele dintr-o carte? Cred că pot spune în numele oricărui cititor că dorința de a petrece măcar câteva minute în compania unui erou de roman a încolțit în sufletul fiecăruia dintre noi, cel puțin o dată. Și cum orice scriitor este, înainte de toate, un cititor pasionat, Cornelia Funke s-a lăsat, la rândul ei, purtată de această premisă mai mult decât intrigantă. Rezultatul? O trilogie care reușește să captureze atenția fiecărui copil și iubitor de fantasy și care ne poartă pe tărâmurile infinite ale imaginației. Pentru că, datorită autoarei de origine germană, ni se răspunde în final cu o poveste plină de ingeniozitate la întrebarea nerostită. Cum ar fi dacă am putea aduce personajele în lumea noastră? Minunat, ați raspunde cei mai mulți dintre voi. Însă personajele din Inimă de cerneală sunt de altă părere...
Plonjând între paginile volumului, facem cunoștință cu Meggie și Mo, protagoniștii... CITESTE CONTINUAREA AICI

9 comentarii:

Madeline McKaler spunea...

Cand am citit asta m-am gandit la Jace din The Mortal Instruments :))
Trebuie sa citesc neaparat cartea asta.
Frumoasa recenzie!

Ralu spunea...

Foarte reușită recenzia! E prima dată când aud de această carte, dar sună bine. :)

dark_eyes spunea...

@Madeline: E foarte misto, sper sa iti placa! Multumesc :)
@Ralu: Multumesc! E draguta, foarte haioasa uneori. Vezi ca este si film dupa ea, acela parca e mai cunoscut!

Bianca Ioana spunea...

Mă atrage foarte mult ideea cărţii, dar şi faptul că autoarea este de origine germană.
Oh, şi este şi film! Super! Totuşi, prefer să citesc mai întâi şi după aceea să vizionez.
Foarte reuşită recenzia, Ale!

stefan spunea...

Intr-adevar, geniala carte! Tin minte c-am ramas fermecat cand citit cartea, acum vreo 2-3 ani. Pur si simplu mi-a placut idea autoarei, aceea de a transpune personajle fictive in... lumea reala daca o putem numi asa.

Raluca spunea...

Frumoasa carte,o voi nota la must read.
Eu sunt nouă pe blogspot. Dacă vrei,uită-te și pe blog-ul meu.Aș aprecia enorm dacă ai deveni un cititor de-al meu :D.

andrada h. spunea...

Eu am citit-o si tin sa mentionez ca e printre cartile mele preferate. Mi-a intrat la inima pentru ca este bogata in expresii si citate care te pun pe ganduri+ ca e unul dintre subiectele meu preferat:criminali(hoti,pagube, carti=perfect)

Anonim spunea...

O carte fascinanta despre imaginatie ,carti ,magie si aventura .Cand citeam simteam ca fac parte din actiune si ca infrunt si eu toate obstacolele laturi de Mo si Maggie !

Anonim spunea...

Nu va uitati la film. Nu contine nici macar jumatate din actiunea cartii asa cum trebuie si e facut in asa fel ca sa nu mai existe o continuare. Cartea in schimb e superba, la fel si continuarea.

Trimiteți un comentariu